Blog, Borstvoeding, Post partum

Wat doet een postpartum doula

Wat is een post partum doula?

Een Post Partum doula is een warme, liefdevolle vrouw die je komt helpen en ondersteunen in de eerste 6 weken na de bevalling.
Nadat de kraamverzorgende weg is dus. Al kan ze uiteraard ook in de eerste week helpen.

Wat doet ze? Eigenlijk doet ze alles wat jij wil dat ze voor je doet (en overleg dan he 😉 )
Ze kan ondersteuning bieden in het huishouden, de verzorging van jezelf en je baby, het vermaak voor de oudere kinderen. Noem het maar op.

Ik zelf had in mijn laatste kraamtijd heel erg de behoefte aan een fijne vrouw om me heen, die als het ware gewoon een soort assistent was. Even mijn baby vasthouden als ik wilde douchen, samen mediteren, een kop thee voor me maken. Even helpen met het opruimen van de (slaap)kamer, de juiste sfeer neerzetten in de kraamkamer. Mijn partner even ondersteunen of ontlasten in de zorg voor de andere kinderen enz.
En de kraambehandelingen vond ik echt fantastisch en waren precies wat ik nodig had.

De post partum doula weet veel over het (herstel)proces dat de kraamvrouw doormaakt. Ze weet dat veel rust, warmte en goede voeding goed voor je zijn. Ze kan je voeden met maaltijden, warme dranken en snacks vanuit de ayurvedische traditie, volledig gericht op je herstel en op wat jouw kraamlichaam nu nodig heeft.

Ze zal jou vieren en eren. Want jij bent doordat je leven (door)gegeven hebt een goddelijk wezen 🙂
Ook zijn er diverse kraambehandelingen die ze je kan bieden.

Ik kan als postpartum doula eenmalig bij je thuis komen, in de omgeving (zuid)Limburg. Of wekelijks, 6 weken lang. Of meerdere keren per week.
Tijdens je zwangerschap kunnen we samen een kraamplan opstellen.
In overleg zijn er allerlei mogelijkheden.

Mijn kennis over dragen, borstvoeding en psychologie onderscheiden mij als postpartum doula. Uiteraard geef ik hier ook aandacht aan.

#postpartumdoula #kraamdoula #kraamweek #kraambehandelingen #postpartumdoulalimburg #lactatiekundige #lactatiekundigemaastricht #ayurveda

Dit vind je misschien ook leuk...