Tijdens de mindfulnesstraining voor kinderen maken de kinderen aan de hand van speelse oefeningen kennis met mindfulness.

Zo doen we bijvoorbeeld luister-, proef en bewegingsoefeningen.
Deze wisselen we af met visualisatie- en meditatieoefeningen.

Ook leren we meer en meer om woorden te geven aan de verschillende emoties die we ervaren en geven we aandacht aan wat we daarbij in ons lichaam voelen.

De kinderen oefenen om kleine momentjes van rust in te bouwen op momenten dat ze bijvoorbeeld overprikkeld zijn of grote emoties ervaren. Hierdoor kunnen ze op een andere manier omgaan met situaties in hun dagelijks leven.
Van ouders die samen met hun kind deelnemen aan de training hoor ik terug dat de training hun band versterkt heeft en dat ze naast de bruikbare oefeningen een gezamenlijke taal hebben ontwikkeld die ze gebruiken om moeilijke situaties voor of na te bespreken

Kinderen die het heel graag heel goed willen doen, kinderen met weinig zelfvertrouwen, boze buien, druk gedrag, angstige kinderen, kinderen die veel hebben meegemaakt, klagen over een ‘vol hoofd’, kinderen met veel lichamelijke klachten en kinderen die moeilijk kunnen slapen kunnen baat hebben bij de mindfulnesstraining

De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur in Maastricht
Meestal nemen de kinderen samen met een ouder deel aan de training.
In de week tussen de sessies is het de bedoeling dat er thuis dagelijks geoefend wordt.
Kosten: 150 euro bij 6 kinderen (of ouder-kind paren) deelnemen
200 euro wanneer er 4 kinderen (of ouder-kind paren) deelnemen

Het is mijn ervaring dat kinderen vanaf 8 jaar het meeste kunnen oppikken uit de training. Echter, afhankelijk van de groepssamenstelling en de aard van het kind sta ik er zeker ook voor open om jongere kinderen te laten deelnemen.
Kinderen ouder dan 12 jaar kunnen deelnemen aan de mindfulnesstraining voor jongeren.

Neem contact met me op voor de recente trainingsdata en/of om een afspraak te maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Hier kun je diverse meditaties terugvinden behorend bij de mindfulnesstraining voor kinderen, evenals een aantal andere meditaties voor kinderen.