Mijn hart maakt iedere keer een sprongetje, wanneer ik ouders na een draagconsult achterlaat. Zo warm, veilig en verbonden. Ouders krijgen een stukje vrijheid terug en het kindje geniet van hun nabijheid.

Als draagconsulent, begeleid en adviseer ik mensen bij het dragen van hun kindje. Mijn werkgebied is (Zuid)Limburg met Maastricht als uitvalsbasis.

DRAAGCONSULT

Met veel plezier help ik je bij het knopen van een draagdoek of het dragen van je kindje in een ergonomische draagzak (ssc) of een mei tai. Tijdens een draagconsult werken we één op één. We oefenen een knoop of draagtechniek een aantal keren stap voor stap met behulp van speciale verzwaarde draagpoppen, zodat we de kindjes niet hoeven te belasten en we vrijuit kunnen oefenen en proberen. Pas als je je helemaal zeker voelt, gaan we je kindje dragen. Dit kan aan het einde van een draagconsult of workshop, of we maken hier een aparte afspraak voor (bijvoorbeeld als je nog zwanger bent).
Wanneer je liever met een draagzak draagt, zoeken we tijdens een pasconsult een passende draagzak voor jullie. De pasvorm van draagzakken zijn namelijk erg verschillend. Wat de één prettig vind zitten kan voor de ander helemaal niet lekker zitten. De consulten vinden meestal plaats in de omgeving van Maastricht (Meerssen, Eijsden, Bunde, Margraten, Vroenhoven, Heerlen, Valkenburg, Kerkrade, Landgraaf, Voerendaal, Parkstad). Wanneer je kindje jonger dan 6 weken is, kom ik bij je thuis voor een consult. Anders maken we een afspraak bij mij in Maastricht. Dit is een richtlijn, in overleg kunnen we natuurlijk altijd andere beslissingen maken.

WORKSHOP

Ik geef ook workshops waar je een knooptechniek kunt leren in een klein groepje. De onderlinge interactie tussen ouders tijdens de workshop is meestal gezellig, maar kan ook extra leerzaam zijn. Het is mijn ervaring dat ouders onderling ook veel van elkaar leren. Ook geef ik informatiesessies waarbij ik in het algemeen uitleg geef over de voordelen van dragen en een aantal manieren waarop je je kindje ergonomisch kunt dragen demonstreer. De workshops vinden meestal plaats bij mij in Maastricht. Maar in overleg kan een andere locatie in (Zuid)Limburg ook.

DRAAGCAFÉ

Momenteel is er geen apart draagcafé meer. Draagdoeken of draagzakken kunnen nog steeds gepast worden bij het mamacafé in Maastricht, de derde woensdag van de maand. Geef even vantevoren aan als je een draagmethode zou willen uitproberen bij het MamacaféMaastricht.