WAT IS EEN POST PARTUM DOULA?

Een Post Partum doula is een warme, liefdevolle vrouw die je komt helpen en ondersteunen in de eerste 6 weken na de bevalling.
Nadat de kraamverzorgende weg is dus. Al kan ze uiteraard ook in de eerste week helpen.

Wat doet ze? Eigenlijk doet ze alles wat jij wil dat ze voor je doet (en overleg dan he 😉 )
Ze kan ondersteuning bieden in het huishouden, de verzorging van jezelf en je baby, het vermaak voor de oudere kinderen. Noem het maar op.

Ik zelf had in mijn laatste kraamtijd heel erg de behoefte aan een fijne vrouw om me heen, die als het ware gewoon een soort assistent was. Even mijn baby vasthouden als ik wilde douchen, samen mediteren, een kop thee voor me maken. Even helpen met het opruimen van de (slaap)kamer, de juiste sfeer neerzetten in de kraamkamer. Mijn partner even ondersteunen of ontlasten in de zorg voor de andere kinderen enz.
En de kraambehandelingen vond ik echt fantastisch en waren precies wat ik nodig had.

De post partum doula weet veel over het (herstel)proces dat de kraamvrouw doormaakt. Ze weet dat veel rust, warmte en goede voeding goed voor je zijn. Ze kan je voeden met maaltijden, warme dranken en snacks vanuit de ayurvedische traditie, volledig gericht op je herstel en op wat jouw kraamlichaam nu nodig heeft.

Ze zal jou vieren en eren. Want jij bent doordat je leven (door)gegeven hebt een goddelijk wezen 🙂
Ook zijn er diverse kraambehandelingen die ze je kan bieden.

Ik kan als post partum doula eenmalig bij je thuis komen. Of wekelijks, 6 weken lang. Of meerdere keren per week.
Tijdens je zwangerschap kunnen we samen een kraamplan opstellen.
In overleg zijn er allerlei mogelijkheden.

Mijn kennis over dragen, borstvoeding en psychologie onderscheiden mij als post partum doula. Uiteraard geef ik hier ook aandacht aan.

ERVARING VAN EEN KLANT:

Ik heb in mijn kraamtijd een aantal fantastische
post partum behandelingen mogen ontvangen. Irene voelde precies aan wat ik nodig had ook als ik het zelf even niet wist. Hoe fijn is het, dat je post partum doula ook lactatiekundige en draagconsulent is, nou super natuurlijk! Ik kon met al mijn vragen en onzekerheden bij haar terecht, zonder het gevoel te hebben dat het te veel was. Irene heeft ontzettend veel kennis en ervaring die ze graag deelt en toepast. Ze heeft talloze ideeën maar laat altijd ongedwongen de keuze aan jezelf. Ze is er niet alleen voor de kraamvrouw maar zeker ook voor het hele gezin!

In deze video vertel ik meer over de post partum doula

In deze video geef ik een kijkje in onze eerste kraamweek van ons derde kindje, januari 2021

https://www.youtube.com/watch?v=ryrgr1SnFPI&t=958s