Als postpartum doula in Maastricht geef ik diverse kraambehandelingen. Dit kan een losse behandeling zijn of een traject waarbij ik in de kraamweken (de eerste 6 weken) regelmatig in het gezin kom.
Hiervoor rijs ik met liefde naar jou thuis in (zuid)Limburg.


BELLYBIND
Door middel van een lange katoenen doek bind ik je buik in. Dit wordt voorafgegaan door een verwarmende buikmassage (wanneer je dit prettig vindt) en een castor-buikpakking. De buikbinding helpt de organen hun originele plek in de buik terug te vinden. Daarnaast geeft de buikbinding zowel lichamelijk als mentaal een ondersteund gevoel.
De bellybind zorgt er ook voor dat de moeder niet te hard van stapel loopt en (fysiek) nog niet te veel gaat ondernemen.
Je draagt de bellybind vooral wanneer je rust en tijdens het slapen.
Ik leer je ook hoe je zelf de doek kunt ombinden en vervolgens kun je dat de komende weken zelf doen. De doek kun je lenen/huren. Wanneer je graag een eigen bellybind doek wil kun je die onder andere bestellen bij Justina van Ontstaan vanuit Aandacht.

YONI STEAM
Na de bevalling is Vaginaal stomen heel prettig. De warme, zachte stoom is verwarmend en ondersteunt het zelfhelend vermogen van de yoni. De behandeling wordt voorafgegaan door een voetenbad en voet- en buikmassage.
Lees hier meer info over Vaginaal stomen.
Na de bevalling kan er gestoomd worden vanaf het moment dat de eerste kraamvloed sterk afgenomen is. Vaak is dit het geval rond een week na de bevalling.
Wanneer je het prettig vindt, kun je het stomen in de kraamweken nog een aantal keer herhalen.

INTUITIEVE KRAAM-MASSAGE
Een fijne intuïtieve kraam-massage ontvangen bij jou thuis tijdens de kraamweken.

REBOZO SLUITINGSRITUEEL
Dit is een behandeling waarbij je als vrouw helemaal ge-eerd en gedragen wordt. Hiermee kun je je kraamtijd afsluiten. Dit kan 6 weken na de bevalling zijn, maar ook 60 jaar nadat je moeder werd. Je wordt gemasseerd en daarna ingewikkeld, omsloten door rebozodoeken. Als zwangere vrouw en kraamvrouw sta je volledig open, voor prikkels, emoties enz. Door dit ritueel word je weer meer gesloten. Vanuit liefdevolle aandacht wordt je behandeld, ge-eerd en gevierd door twee vrouwen. Er is ruimte en aandacht voor je bevallingsverhaal en voor wat er nog meer gedeeld en gehoord wil worden. Een kruidenbad of Yoni stoom kan ook deel uitmaken van het ritueel.
Vanuit de Mexicaanse traditie vorm het ritueel de overgang van de kraamtijd naar de rest van het moederschap.
Ook na een stilgeboorte of een miskraam kan dit heel prettig en helend zijn om te ontvangen.

CONSULT NA EEN TRAUMATISCHE BEVALLING
Ik luister met veel aandacht en liefde naar je verhaal. Je zult ervaren hoe het is als je gewoon je verhaal mag doen en ruimte mag geven aan jouw ervaring en emoties. Zonder dat er gereageerd wordt met oordelen, adviezen of ervaringen.
Wanneer je dit wilt kunnen we samen een klein ritueel doen ter ondersteuning van je heling.
Tenslotte wordt je helemaal gemasseerd zodat je ook op lichamelijk vlak mag loslaten en gedragen mag worden.
Dit consult kan in de kraamweken plaatsvinden, maar ook (vele) jaren na de geboorte van je kindje.

NB: VOEDEN VAN JE KINDJE
voor mij vanzelfsprekend, maar ik krijg de vraag vaak; natuurlijk ‘mag’ je je kindje gewoon tussendoor voeden. En ja ik ben het (meer dan!) gewend als je borstvoeding wilt geven waar ik bij ben. Graag zelfs!