Borstvoeding

Borstvoeding en boeren

Wanneer een baby goed aan de borst drinkt, dat wil in zeggen goed vacuüm kan houden, krijgt het geen tot nauwelijks lucht binnen. Het kan dus heel goed zijn dat jouw borstvoedingsbaby helemaal niet hoeft te boeren na een voeding.

Wanneer je tijdens het drinken regelmatig een klak-geluidje hoort, is dat een teken dat de baby het vacuüm verliest. Dat kan onder andere komen door spruw in het mondje of de anatomie van de mond van je kindje (denk bijvoorbeeld aan een kort tongriempje of een hoog gehemelte).
Wanneer een kindje heel vaak loslaat en opnieuw aanhapt kan hij/zij hierdoor ook extra lucht binnenkrijgen. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een hevige toeschietreflex. Of als het kindje verkouden is (verstopt neusje) of erg afgeleid tijdens het drinken.

Ik hoor vaak dat ouders onzeker zijn als hun kindje niet boert: dit hoeft helemaal niet. Heel veel kindjes die goed drinken aan de borst, boeren niet of nauwelijks.
Wanneer jouw borstvoedingskindje wél boert kan dat ook heel normaal zijn. Als je merkt dat je kindje veel last heeft van de boertjes, je merkt dat je kindje het vacuüm steeds verliest en/of veel moet huilen is het wel verstandig om een lactatiekundige te laten meekijken.
Het boeren kan gemakkelijker gaan wanneer je het kindje zo rechtop mogelijk voed.

#bostvoeding #boeren #lactatiekundige #inliefdegedragen #dragenengedragenworden #borstvoedinginlimburg #lactatiekundigemaastricht

Dit vind je misschien ook leuk...