Blog, Borstvoeding

Borstvoeding als anticonceptie

BORSTVOEDING ALS ANTICONCEPTIE

Durf jij het aan? Borstvoeding de eerste 6 maanden gebruiken als anticonceptie? Als je weet waar je op moet letten dan is het de EERSTE 6 MAANDEN EVEN BETROUWBAAR als antconceptiemethoden zoals de anticonceptiepil en het condoom, namelijk 98% betrouwbaar.

1. Voeden op verzoek/vaak aanleggen. Eigenlijk bij elke kik je baby aanleggen. Dat is al. Super goed voor je productie, maar dus ook om je vruchtbaarheid te onderdrukken. Overdag wil je niet langer dan 4 uur tussen de voedingen laten. ’s nachts niet langer dan 6 uur.

2. Je baby niet bijvoeden. Geen kunstvoeding en geen vast voedsel die echt een moedermelkvoeding vervangt. Af en toe  een stukje groente of fruit in de hand kan wel.

3. Er is nog geen menstruatie geweest na de bevalling (een bloeding tijdens de eerste 56 dagen na de bevalling telt hierbij NIET).
Uiteraard kan de ovulatie langer wegblijven dan de eerste 6 maanden, maar hoe minder je kindje aan de borst drinkt, hoe groter de kans dat het weer terug keert.

Hoe ging dat bij jou? Werd je weer vruchtbaar het eerste half jaar? Waren de 3 punten op jou van toepassing?

#borstvoeding #vruchtbaarheid #anticonceptie #lactationalamenorrheamethod #voedenopverzoek #lactatiekundige #borstvoedinginlimburg #lactatiekundigemaastricht #inliefdegedragen #dragenengedragenworden

Dit vind je misschien ook leuk...