Lief zijn voor jezelf

Tijd voor jezelf

Ik ontmoet zo vaak mama’s die opgebrand zijn. Ze willen het als moeder zo goed doen ❤️ maar vergeten zichzelf. Een pasgeboren baby doet ook zo’n groot appel op je en je wilt er ook alles voor doen. Dat hoort ook zo.

Alleen.. Vergeten we vaak onze eigen behoeften.
Ik kwam zelf in het eerste jaar echt niet aan mezelf toe. Ik wist eigenlijk ook niet zo goed meer wie ik ook alweer was, behalve mama. En wat ik leuk en ontspannend vond om te doen.

Dus lieve mama’s denk ook aan jezelf, laat de baby eens een uurtje bij een ander (laten we beginnen bij je partner), neem die douche, maak een wandeling, doe wat je fijn vond voor je mama was.
Die tijd heb je nodig om weer op te laden, net zoals je eten en slapen nodig hebt.
Je kindje zou niet anders willen dan dat jij goed voor jezelf zorgt. Voor zijn/haar mama waar hij/zij onvoorwaardelijk van houdt!

Is dit herkenbaar voor jou? Kon jij gemakkelijk een momentje vinden voor jezelf die eerste maanden? Wat deed je dan voor jezelf?

Een tip van mij:
Ik nam vanmiddag een heerlijk ontspannen bad met dode zeezout en magnesium.


Deze meditatie die ik vond maakte het helemaal af.

🌊 Water is reinigend voor zowel lichaam als geest. Je kunt alles wat jou niet meer dient (zorgen, fysieke pijn, verdriet, angst enz) meegeven aan het water
🌊 Het dode zeezout heeft allerlei voordelen oa werkt het ontspannend, ontgiftend en versterkt het je immuunsysteem. Het bevat heel veel mineralen die je huid opneemt en zo worden je tekorten weer aangevuld.
🌊 Ik voegde wat extra magnesium toe. Magnesiumbaden of – voetbaden werken supergoed tegen de kuitkrampen waar ik (met name bij het wakker worden) tijdens de zwangerschap last van heb
🌊 Ook mediteren heeft allerlei gezondheidsvoordelen: het kan oa je stemming verbeteren, stress en angst verminderen, ontspanning geven en je immuunsysteem verbeteren.
🌊 Je kunt natuurlijk essentiele olieën, kristallen en kaarsjes toevoegen
🌊 Om het helemaal af te maken vraag je je partner of een vriendin om je na afloop te masseren. Ik gaf mezelf een voetmassage.

❤️ Ik weet zeker dat je hierna helemaal ontspannen en opgeladen bent.
❤️ Een voetbad nemen kan ook als je geen bad hebt

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *