Uncategorized

Mother’s blessing en kraamtraject

Ik ‘ontmoet’ haar tijdens een videogesprek waarin we plannen maken voor zowel haar mothersblessing als die van een vriendin. Ze weet meteen goed wat ze wil. Ze heeft ook meteen interesse in de kraambehandelingen die ik aanbied. Een tijdje later mailt ze me dat ze heel graag heeft dat ik in de kraamtijd naar haar toe kom. ‘het blijft een beetje vreemd om dit voor mezelf te kiezen, maar ik voel dat ik het nodig heb‘.

✨

Op de dag van de mothersblessing voel ik al dat het een mooie ceremonie gaat worden. De bloemenkrans is gemaakt, de kaarsen geregeld, rode draad mee, papier en verf, een klein hapje en een drankje. Samen maken we de ruimte klaar. Haar vriendinnen komen binnen. En dan mag ik getuige zijn van vrouwen die zoveel om elkaar geven. De juiste muziek komt op het juiste moment, de ceremonie doet iets met de vrouwen en er wordt gedeeld vanuit puurheid, vertrouwen en liefde. Wauw. De aanstaande moeder spreekt de wensen uit die ze heeft voor de geboorte en de kraamtijd. Haar vriendinnen zijn haar getuigen hierin en ondersteunen haar volledig. This was true magic.

✨

Een ruime maand later wordt haar mooie dochter geboren. Mama heeft haar wensen waargemaakt.

In de eerste kraamweken ga ik drie keer naar haar toe, we mediteren, trekken kaartjes (iedere keer spon on!), ik luister naar haar, masseer haar en omhul haar. Belly binding en Yoni steaming probeert ze uit.

Ik zie haar groeien in haar moederschap. Waar het moederschap van een dochter eerst veel onzekerheden en oud trauma oproept, groeit het vertrouwen dat het goed zit tussen haar en haar dochter. De geschiedenis hoeft zich niet te herhalen. Het innerlijk werk is pijnlijk, maar ze doet het ❤️

✨

En dan weer een aantal weken later ga ik terug. Voor het rebozo sluitingsritueel. Niet alleen de baby is gegroeid, mama ook.

Mama heeft een vriendin uitgenodigd om mij te helpen. Weer zitten we samen in een cirkel. Net als bijna 4,5 maand geleden toen mama nog zwanger was. De cirkel is rond. We blikken samen terug en kijken vooruit. We sluiten deze bijzondere periode samen af. Mama wordt weer helemaal gedragen en ge-eerd. En ze kan helemaal ontvangen. Wat ben ik trots op haar.

✨

Ik ben dankbaar dat ik deze periode samen met jullie heb mogen meemaken ❤️ dankjewel voor het vertrouwen.

#mama#zwanger#baby#mothersblessing#zwangerschap#pregnant#kraamtijd#bevallen#meditatie#postpartum#doula#firstfortydays#matrescence#transformatie#liefde#ontvangen#inliefdegedragen#dragenengedragenworden#ittakesavillagetoraiseachild#vriendinnen#vrouwen#lactatiekundige#draagconsulent#yonisteaming#bellybind#rebozo#sluitingsritueel#rebozosluitingsritueel#limburg#zwangerinlimburg #borstvoedinginlimburg

Dit vind je misschien ook leuk...