Maak je kraamplan

Maak je kraamplan

Maak je kraamplan

door
380 380 mensen hebben dit evenement bekeken.

KRAAMPLAN

Een van de grootste valkuilen van aanstaande ouders: te weinig aandacht geven aan de kraamtijd.

We lezen ons in over zwanger zijn, bereiden ons voor op de bevalling en het geven van borstvoeding. Maar op de kraamtijd bereiden we ons nauwelijks voor. Mogelijk met een enorm zwart gat en volledig overweldigd door wat er allemaal op ons af komt als gevolg.
Een rustige kraamtijd waarin er zorg georganiseerd is voor jullie als gezin (meer dan alleen de kraamzorg in de eerste 8 dagen) is een weldaad voor je herstel en de rest van je ouderschap.

Vanuit de meer traditionele culturen is het heel normaal dat de kraamvrouw de eerste 6 weken volledig ontlast wordt van haar normale dagelijkse taken. De gemeenschap zorgt voor haar en haar gezin, zodat zij voor de baby kan zorgen.

Hoe stel jij je je kraamtijd voor? Wie zorgt er voor je? Wat wil je eten en wie maakt dit voor je? Wie helpt je bij het geven van borstvoeding? Wie ondersteunt je wanneer de kraamzorg weg is? Wat heb je nodig om lichamelijk en mentaal te kunnen herstellen? Zijn er bepaalde behandelingen of ceremonies die je graag zou willen doen? Rituelen in je familielijn die je in ere wilt houden?
Wie komt er op bezoek, hoe kort of lang na de geboorte en hoe lang blijven ze?

We doen een visualistatieoefening en naar aanleiding van wat er besproken wordt in de groep kun je zelf je eigen kraamplan opstellen. Een plan voor je eigen, rustige kraamtijd.

Ook zal ik meer uitleg geven over mogelijke kraambehandelingen en -ceremonies en wat goed is om aan te denken qua verzorging en herstel van de kraamvrouw. Hierin zal ik vooral de ayurvedische wijsheid als leidraad gebruiken, maar ook de ervaringen die ik heb opgedaan bij andere kraamvrouwen en andere tradities.

7 april 20 uur
@maastricht
Prijs: 15 euro per zwangere, (geboorte)partners zijn zeer welkom!

Over Irene:
Als postpartum doula (en lactatiekundige en draagconsulent) begeleidt Irene kraamvrouwen in hun 6 kraamweken. Deze begeleiding kan bestaan uit praktische ondersteuning, een luisterend ook en diverse kraambehandelingen en kraamceremonies zoals yoni steaming, bellybinding, kraammassage en het rebozo-sluitingsritueel.
‘Het eren en dragen van de vrouw in deze bijzondere tijd van transitie van (pas geboren) kraamvrouw tot moeder vind ik enorm fijn en belangrijk om te doen! Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die zich gedragen voelen in de kraamtijd en voldoende rust nemen, fysiek en mentaal beter herstellen. Zo komen er bijvoorbeeld minder postpartum depressies voor. Ik hou van het doen van rituelen met en voor de kraamvrouwen. Ik omring ze graag met warmte, aanraking, liefde, bloemen en warm eten.’

#kraamtijd#kraamweken#kraamvrouw#kraamplan#dragenengedragenworden#inliefdegedragen#zwanger#zwangerschapscursus#zwangerinlimburg
#postpartumdoula#bellybind#yonisteam#rebozosluitingsritueel#massage#zelfzorg#ittakesavillagetoraiseachild

Om je te registreren voor deze gebeurtenis e-mail je gegevens naar info@inliefdegedragen.nl

Registreer met behulp van webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

 

Datum en tijd

2022-04-07 @ 08:00 PM aan
2022-04-07
 

Locatie

 

Evenement types

 

Evenement categorie

Share With Friends

Dit vind je misschien ook leuk...