Cursus borstvoeding

Cursus borstvoeding

Cursus borstvoeding

door
159 159 mensen hebben dit evenement bekeken.

In deze 3 uur durende, complete cursus neem ik jullie mee in de wereld van de borstvoeding.

Ik ga jullie zo goed mogelijk voorbereiden op wat je te wachten staat als je borstvoeding wilt gaan geven.
Hoewel borstvoeding een volkomen natuurlijk proces is dat voortvloeit uit de geboorte van jullie kindje, blijkt uit de praktijk dat het toch niet altijd vanzelf gaat. Ook is borstvoeding zo uit onze cultuur en straatbeeld verdwenen dat de meeste vrouwen die borstvoeding gaan geven nog nooit een andere moeder hebben zien voeden. Of haar vragen hebben kunnen stellen.
We bespreken onder andere wat de voordelen zijn van borstvoeding geven, hoe de eerste dagen eruit kunnen zien, hoe de borstvoeding op gang komt en wat je hiervoor kunt doen en vooral moet laten. Wat een ‘goede aanhap’ is en welke voedingshoudingen er zijn. En hoe je je productie op peil houdt en hoe je omgaat met mogelijke dipjes in je productie.
Ook de eventuele moeilijkheden die je kunt tegenkomen en hoe een lactatiekundige je kan helpen, komen (kort) aan bod.
Dit alles wordt ondersteund met mooie foto’s van ‘echte’ Limburgse borstvoedingsmama’s.

Uiteraard is er ook ruimte voor jullie vragen.
Je krijgt een aantal (digitale) handouts nagestuurd zodat je de belangrijke informatie in de kraamweek gemakkelijk kunt terugvinden.
Ervaring van een deelnemer: Irene, wij wilden je heel graag bedanken voor de fijne borstvoedingscursus! De cursus is lekker praktisch en duidelijk. Je voelt met hoeveel liefde je deze cursus geeft, en hierdoor is de sfeer heel veilig en ongedwongen. Alles kan gevraagd worden en alle zorgen (of grapjes) mogen er zijn. Mijn man vond het ook heel informatief en zeker geen straf om mee te moeten  wij zouden de cursus zeker aanraden, en ik ben heel dankbaar dat ik je heb leren kennen 

Zaterdagmiddag 24 juni 14 – 17 uur
@ubachsberg (adres ontvang je na aanmelding)
Prijs 25 euro per zwangere (partners en andere steunende personen zijn zeer welkom, 1 per zwangere)
Aanmelden en info over de locatie via info@inliefdegedragen.nl
De cursus is overigens ook waardevol voor vrouwen die net gestart zijn met het geven van borstvoeding.

Over Irene:
Irene is een ervaren borstvoedingsmama (ze geeft 9+ jaar borstvoeding, aan 3 kindjes) en tevens lactatiekundige. Ze heeft vanuit wat ze zelf gemist heeft, het gebrek aan kennis dat ze bij anderen opmerkte en haar passie voor borstvoeding, haar beroep gemaakt heeft.
Ze combineert haar kennis als lactatiekundige met haar ervaringsdeskundigheid. Haar geduldige en liefdevolle houding kenmerkt haar.
‘Het is mijn doel om vrouwen op een eerlijke manier voor te lichten, zodat ze een reëel beeld hebben van hoe borstvoeding geven kan zijn en hoe de lichamelijke processen die hierbij horen in hun werk gaan. Tegelijkertijd zet ik me volledig in om de vrouw die borstvoeding wil geven te ondersteunen en te faciliteren. Ik hou van de natuurlijke benadering dus bijvoorbeeld voeden op verzoek en niet op de klok, veel huid op huid contact tussen moeder (ouder) en kind en vertrouwen in de instincten van moeder en kind. Ook kijk ik naar de bredere vrouw en haar gezinssituatie en zoom ik niet alleen in op de borstvoeding. Waarbij mijn achtergrond als psycholoog vaak van pas komt. Het geven van borstvoeding is voor veel vrouwen 1 van de mooiste maar ook 1 van de zwaarste dingen die ze ooit gedaan hebben. Hierin ondersteunen en deze mama’s met andere mama’s in contact te brengen vind ongelofelijk mooi en waardevol
Ik zit dan ook regelmatig ’s avonds te appen met mama’s die vragen hebben over borstvoeding of er even doorheen zitten. Ik ben actief op Facebook groepen en organiseer het mamacafé in Maastricht.’
Naast lactatiekundige is Irene werkzaam als postpartum doula, draagconsulent, psycholoog en mindfulnesstrainer bij In Liefde Gedragen.

#borstvoeding #cursus #voorlichting #borstvoedinginlimburg #lactatiekundigemaastricht #lactatiekundigeparkstad #breastfeeding
#inliefdegedragen #dragenengedragenworden #zwanger #zwangerinlimburg #zwangerin202#borstvoedingscursus #breastfeeding

Berichtnavigatie

Om je te registreren voor deze gebeurtenis e-mail je gegevens naar info@inliefdegedragen.nl

Registreer met behulp van webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

 

Datum en tijd

2023-06-24 @ 02:00 PM aan
2023-06-24 @ 05:00 PM

Share With Friends

Dit vind je misschien ook leuk...