Uncategorized

Ik slinger je in de ringsling

Ik hou heel erg van het dragen met een ringsling. Maar de ervaring leert dat de ringsling een draagmethode is die je als ouder ofwel geweldig ofwel helemaal niets vindt.

Ik hoor dus bij die eerste categorie. Ik vind het een heerlijke manier van dragen.

💜Nu ik weet hoe ik het moet doen is de ringsling voor mij denk ik wel de snelste manier om mijn kind in een draagmethode te krijgen.

💜Kindjes hebben vaak gemakkelijk een prachtige ergonomische m-houding in de ringsling.

💜Zorg hiervoor dat je de ringsling al goed op maat maakt, waardoor je hem nog maar heel weinig hoedt aan te spannen. Dan blijven de ringen ook zo hoog mogelijk. Ook is het belangrijk dat je naar opzij aanspant, en niet naar beneden. Zie ook dit filmpje.

💜Het dragen op de heup voelt heel natuurlijk. Wanneer je je kindje draagt zonder draagmiddel, zul je dit waarschijnlijk ook vaak op de heup doen.

💜In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, kun je al vanaf de geboorte dragen met een ringsling. Ook hele grote kinderen kun je dragen in een ringsling. Hij gaat lang mee dus!

💜Het is ideaal voor kleine stukjes! Even je grotere kinderen naar school brengen, of een rondje door de supermarkt. Lange wandelingen, daar is hij dan weer wat minder geschikt voor. Want je belast je lijf assymetrisch doordat je met 1 schouder en je tegenovergestelde heup draagt. Voor jou dus wat minder ergonomisch.

💜Borstvoeding geven in een draagzak of draagdoek? Dat vind ik dus het meest prettig in een ringsling. Er zijn echter wel wat dingen waar je rekening mee moet houden. Meer info hierover geef ik in dit filmpje.

En tenslotte vind ik de ringsling heel prettig om mijn kinderen mee in slaap te wandelen (lang leven de zomerse avondwandelingen!!) en ze daarna neer te leggen in bed.

Dit vind je misschien ook leuk...