• 0031640348874
  • info@inliefdegedragen.nl

Draagconsulent


Mijn hart maakt iedere keer een sprongetje, wanneer ik ouders na een draagconsult achterlaat. Zo warm, veilig en verbonden. Ouders krijgen een stukje vrijheid terug en het kindje geniet van hun nabijheid.

DRAAGCONSULT

Met veel plezier help ik je bij het knopen van een draagdoek of het dragen van je kindje in een ergonomische draagzak (ssc) of een mei tai. Tijdens een draagconsult werken we één op één. We oefenen een knoop of draagtechniek een aantal keren stap voor stap met behulp van speciale verzwaarde draagpoppen, zodat we de kindjes niet hoeven te belasten en we vrijuit kunnen oefenen en proberen. Pas als je je helemaal zeker voelt, gaan we je kindje dragen. Dit kan aan het einde van een draagconsult of workshop, of we maken hier een aparte afspraak voor (bijvoorbeeld als je nog zwanger bent).

WORKSHOP

Ik geef ook workshops waar je een knooptechniek kunt leren in een klein groepje. De onderlinge interactie tussen ouders tijdens de workshop is meestal gezellig, maar kan ook extra leerzaam zijn. Het is mijn ervaring dat ouders onderling ook veel van elkaar leren. Ook geef ik informatiesessies waarbij ik in het algemeen uitleg geef over de voordelen van dragen en een aantal manieren waarop je je kindje ergonomisch kunt dragen demonstreer.

DRAAGCAFÉ

1 keer per maand organiseer ik op vrijdag- of woensdagochtend het draagcafé bij kindercafé Confetti in Maastricht. Een plek om andere ‘draagouders’ te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen, doeken/draagzakken te bekijken/proberen en (kleine) vragen over dragen te stellen.
Klik hier om te zien wanneer het volgende draagcafé gepland is.