• 0031640348874
  • info@inliefdegedragen.nl

Over mij

Moeders ondersteunen bij hun zoektocht naar intuïtief en natuurlijk ouderschap, dat is mijn missie!

Ik ben Irene Valkenberg, moeder van 2 dochters (2013 en 2017) en zwanger van een kindje dat rond de jaarwisseling 2020/2021 verwacht wordt.

Je kunt bij mij terecht voor draagconsulten, lactatiekundige begeleiding, mindfulnesstrainigen tijdens de zwangerschap en psychologische begeleiding tijdens de zwangerschap en de kraamperiode.

Ook geef ik mindfulnesstrainingen voor ouders en kinderen.

Mijn bedrijf begon met dragen, nu gaat het veel meer om dragen en gedragen worden. Het is mijn missie om (aanstaande) ouders zich gedragen te laten voelen, zodat ze hun kindje vanuit vertrouwen en intuïtie gaan dragen. Letterlijk dragen, maar vooral ook figuurlijk dragen; verzorgen en begeleiden.

De woorden dragen, vertrouwen en intuïtie zijn heel belangrijk voor mij en voor de zorg die ik bied. Ik wil ouders graag opnieuw contact laten maken met hun intuïtie en vertrouwen in elkaar, zichzelf en hun kindje.

Het bieden van veel nabijheid en het opbouwen van een goede hechtingsrelatie staan daarbij centraal.

In 2006 studeerde ik af als ontwikkelingspsycholoog. Ik was geïnteresseerd in de ontwikkeling van jonge kinderen. Het ontwikkelen van een veilige hechting en de grote impact die het had wanneer dit niet zoals gewenst verliep, intrigeerde me. Ik ging werken als psycholoog met kinderen en hun ouders en probeerde daarbij vaak de gehechtheidsrelatie te herstellen of versterken.

Pas toen ik zelf moeder werd realiseerde ik me pas echt dat de basis van het welzijn van de mens ligt in de eerste jaren, waarbij de eerste dagen, weken en maanden een grote rol spelen. Nabijheid en het reageren op de behoeftes van de baby zijn enorm belangrijk.
Echter we leven in een maatschappij waarin er geen village is die de jonge ouders draagt en ondersteunt. Na de eerste kraamweek worden we geacht het zelf op te lossen. Veel moeders ervaren eenzaamheid in de weken hierop volgend. Mede daarom zet ik me in voor mamacafé’s, draagcafé’s en facebookgroepen. Dit zijn plekken waar mama’s (ouders) elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. Ik heb zelf ook ervaren hoe ontzettend fijn het kan zijn om even je hart te luchten en herkenning te vinden bij andere ouders. En later hoe fijn het is om je ervaringen en tips te delen met andere moeders die daarna het stokje weer doorgeven. Vrouwen die hun kennis doorgeven en zorgen voor elkaar. Zoals het van oudsher gedaan werd!

Spreekt dit je aan?
Neem vooral contact met me op als je behoefte hebt aan begeleiding, op welke manier dan ook, om gedragen te worden. Zodat jij je kind(eren) weer kunt dragen. Ik kan je in contact brengen met andere ouders, je vragen beantwoorden of een afspraak met je maken voor een of meerdere consulten.